Judisk radiostation i London nedstängd efter förtal

Posted on August 16, 2008
Filed Under Irak, propaganda | 6 Comments

En judisk radiostation, JCom Radio, i London har dömts till att betala skadestånd och rättegångskostnader på sammanlagt 20 000 pund till parlamentsledamoten George Galloway. I ett inslag kallade sig presentatören för “Georgie Galloway” och tillskrev denna kommentarerna “döda judarna, döda judarna”, något som den hösta domstolen såg som grovt förtal.

George Galloway var en av Irak-krigets ivrigaste motståndare och drabbades av en aktiv förtalskampanj från amerikansk sida under inledningen av kriget. Bevis förfalskades för att påstå att han kommit med mutor. Den judiska radiostationens förtal var endast en fortsättning på detta.

Nu förbereder sig Storbritannien på att lämna Irak, sannolikt ett desperat försök av Brown att inte tappa mer popularitet. Kanske kan det få förtalet och propagandan mot Galloway att upphöra. Här under är några ögonblick från George Galloway i radio. Ingen domstol har haft något emot de sändningarna.

Tidningar: DN

Andra bloggar: Palestinagrupperna om rättvisa asylprövningar, Anna Wester om OS

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , , ,

Comments

6 Responses to “Judisk radiostation i London nedstängd efter förtal”

 1. Rawia Morra on August 16th, 2008 09:41:36

  Golloway är dessutom en av arabvärldens mest älskade personer. Hans kritik av arabiska regimer är rakbladsvass och den sårar och orsakar blödningar i själen även hos dem som låter sig styras av de ryggradslösa pajasarna.

  Hans fru är arabiska och hans sommarstuga heter Tall al-Zaatar. Hans engagemang för den palestinska saken har ingen motsvarighet i Väst och det är därför han anses så farlig.

 2. alandalus on August 16th, 2008 10:48:48

  Tja, som vi sett de senaste dagarna så finns det Israelvänner som gör allt för att få Israels kritiker att framstå som antisemiter.

  Själv har ett urklipp från Judisk Krönika på en karikatyr där fd ärkebiskop KG Hammar gör Hitlerhälsning, naturligtvis eftersom han engagerat sig för fred i mellanöstern.

 3. Jinge on August 16th, 2008 11:36:45

  Det tycks mig som israels advokater utmärker sig i alla länder där de verkar. Jag ska inte spekulera i orsaken, om det kan bero på akut syrebrist eller som det vi ofta ser etylpåverkan, i vart fall kan man konstatera att de saknar argument. Har man inga argument så får man ta till förtal, olaga hot och stalking…

  Trist. :wolf:

 4. Bra gjort av IOK! | Jinges web och fotoblogg on August 16th, 2008 12:27:37

  [...] SvD123 DN Dbl Motbilder om judisk radiostation Anna Wester om Gaza Thomas RJ om USA [...]

 5. Motvallsbloggen » Föredraget alla borde se och höra on August 17th, 2008 03:13:22

  [...] Motbilder blev jag uppmärksammad på engelske MP George Galloway, en ny hjälte för mig för oj vilken [...]

 6. Kevin Seymer on August 17th, 2008 13:03:20

  Som Rawia Säger Galloway är en stor “hjälte” i arabvärlden, speciellt efter hans försvar av Hizbollah under Israels bombningar av Libanon 2006.

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: