“Det finns ett bibliskt förbud över att ge upp en milimeter av Eretz-Israel”

Posted on January 26, 2009
Filed Under Israel, Krigsförbrytelser, Palestinier, gaza, krig, ockupation, palestina | 13 Comments

För den som missat det så signerade Israel 1995 Convention on Certain Conventional Weapons. Av någon anledning valde de då att hoppa över punkt tre i prokollet. Kanske beroende på att det står så här?

Protocol III, Artikel 2 säger: 1. Det är förbjudet under alla omständigheter att att göra civil befolkning som sådan, individuella civila eller civila objekt målen för attacker med brandvapen. 2. Det är förbjudet under alla omständigheter att göra militära mål lokaliserade inom en koncentration av civila målet för en luftburen attack med brandvapen.”

 

Mer brandbomber alltså.


Carl Bildt om palestinierna

Israel har lovat att inte åtala någon soldat om de utfört krigsförbrytelser, tvärtom ska de få immunitet. Krigsförbrytelser är något att vara stolt över i den israeliska armén. Enligt Ehud Olmert är det terrorism att åtala krigsförbrytare, något Hamas vill man ska göra.

I Gaza berättar Samir Sawafiri för Times Online vad som hände hans lilla farm när han tvingades evakuera den:

“Jag evakuerade den 9:e januari. Tre dagar senare, den 12:e, kom stridsvagnar med bulldozers och jämnade ut alla fält. De vill bara förstöra ekonomin – det är det enda svaret.”

 

Även The Independent berättar om hur kvarnar, matfabriker och varuhus attackerats av israelerna. Industrier tycks varit en del av de israeliska målen. Detta med största trolighet för att göra Gaza-borna mer beroende av Israel.

Haaretz avslöjar också hur den religiösa fanatismen trängt in i den israeliska armén. Bland det militära rabbinatets [prästerskapets] texter som publicerats inför operation Gjutet Bly i Gaza för att delas ut till officerare och mannar kan man läsa detta:

“[Det finns] ett bibliskt förbud över att ge upp en endaste millimeter av det [Landet Israel] till icke-judarna, genom alla sorters orena förvrängningar och dumheter om autonomi, enklaver och annan nationell vekhet. Vi kommer inte överge det till en annan nations händer, inte ett finger, inte en nagel av det.”

 

Landet Israel, Eretz-Israel, är en term för det bibliska Israel, ett område som sträcker sig över hela Israel och Palestina samt delar av Jordanien, Libanon och Syrien.

Den israeliska arméns rabbinat citerar också Rabbi Aviner:

“När du visar nåd mot en grym fiende, är du grym mot rena och hederliga soldater. Det är fruktansvärt omoraliskt. Detta är inte spel på en nöjespark där sportmannaskap lär en att ge eftergifter. Detta är krig mot mördare. ‘A la guerre comme a la guerre.’”

 


I Israel gör man rolig komedi av kriget mot Gaza och lägger in skratt till gråtande kvinnor

Tidningar: DN DN DN DN DN DN Sydsvenskan Sydsvenskan SvD Aftonbladet Aftonbladet

Andra bloggar: Röda Malmö Svensson Esbati Pastey Utsikt från Höjden Annarkia

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , , , ,

Comments

13 Responses to ““Det finns ett bibliskt förbud över att ge upp en milimeter av Eretz-Israel””

 1. CZ on January 26th, 2009 20:50:46

  Det kommer tvingas ge upp allt!

 2. Jinge on January 26th, 2009 21:03:52

  Herre guud… :no: :biting: :misspeak:

 3. John on January 26th, 2009 21:09:32

  :rofl:

  Vad detta var roligt, tack för länken!

 4. Wissam on January 26th, 2009 21:50:04

  Hej!

  Går det att maila till dig privat?

  mvh
  Wissam

 5. marko on January 27th, 2009 00:52:19

  du måste rensa bort det som står på din panna, idiot

 6. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 07:35:07

  Stekpannan då? :fryingpan:

  Nej, Wissam, inte just nu, men jag tror jag ska leta fram ngn email-adress och lägga upp sen.

 7. Tobbe S on January 27th, 2009 07:59:30

  [Hasbara-kommentar som klistras in på blogg efter blogg borttagen. -- Hampus]

 8. WK on January 27th, 2009 09:57:29

  Israel har inte ratificerat protokoll III som du hänvisar till. Det spelar kanske mindre roll eftersom distinktions- och proportionalitetsprinciperna fortfarande gäller.

 9. Daniel A on January 27th, 2009 10:16:34

  Det är intressant med åtalsimmunitet.
  Varför blev dom jugoslaviska utbrytarrepublikerna så kritiserade när dom i princip erbjöd sina ledare åtalsimmunitet för massmord, men det ska visst gå bra när israelerna gör det.

 10. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 10:39:38

  Tack, WK. Missade att de signerat konventionen, men genom märkliga klipp-övningar valt att ignorera protokoll tre:

  http://www.unog.ch/80256EE600585943/(httpPages)/3CE7CFC0AA4A7548C12571C00039CB0C?OpenDocument

  Roligast hade jag åt att Monaco också valt att strunta i den punkten. Vilka är det Monaco vill attackera med brandbomber?

 11. Från Sderot till Gaza: Krig, klass och judisk identitet on January 27th, 2009 10:57:37

  [...] Bloggat: Jinge, Motbilder, Svensson, Röda Malmö, Media: SVD1, 2, DN1, 2, AB, SDS, Läs även andra bloggares åsikter om [...]

 12. Kajsa on January 27th, 2009 13:30:53

  Enligt legenden sträcker sig Eretz Israel mellan Nilen och Eufrat, det är iallafall det jag har fått lära mig, eller har jag helt fel?

 13. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 13:40:15

  Finns ingen exakt beskrivning, beror på tolkningar från bibeln. Men visst finns från Nilen till Eufrat med. Se här hur många tolkningar som finns:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Land_of_Israel

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: