Expressen utropar religiösa förbannelser mot karikerande av dess personal

Posted on January 26, 2009
Filed Under dilsa demirbag-sten, expressen | 15 Comments

Bloggen Forum för Frihet publicerade i fredags en karikatyr av Dilsa Demirbag-Sten. Orsaken var Demirbag-Stens medverkan vid en stödmanifestation för attackerna mot Gazas befolkning där hon, Livets Ord, Sverigedemokraterna och samhällets mörkare element satt tillsammans och gnuggade axlar. Enligt sig själv gick hon förstås på manifestationen för Israel för att visa stöd för de judar som oförtjänt tvingats stå till svars för vad Israel gör, för att på så viss stärka sambandet att judar ska ses som kollektivanslutna till Israel. Logik har inte direkt hört till hennes starkare sida.

Nå, man driver inte med Expressens moral-imamer obestraffat. De är heliga och får inte befläckas av munväder från vanliga dödliga. Björn Wiman får frispel och förkunnar i domedagsstämma med hot om helvetets flammor och excorcism från Bonniertrogna kulturredaktörer:

“Både bildens skapare och de representanter för avgrundsvänstern som nu med gillande sprider den vidare är förstås i sin fulla rätt att vältra sig i yttrandefrihetens gyttjigaste regioner. De bör till och med uppmuntras därtill. Om inte annat ger det klar insikt i det akvarium där den nya offentlighetens verkliga amfibier krälar omkring.”

 

Jaha. Då lägger vi in bilden under. Vad kommer Wiman göra nu? Bränna en ambassad? Förklara bombkrig mot bloggvärlden och kräva svenska Guantanamo-baser? Wiman ger ett tydligt exempel på hur pompös, fjantig och självrättfärdig kulturvärlden kan vara i tron på heligheten i det egna egot. Kung Päron är naken.

 

Även Claes Arvidsson på SvD är av den åsikt att journalister aldrig, aldrig, aldrig ska behöva bli utsatta för satir. Journalister ska vara små ordsoldater som låter sin ords fosfor regna ner över oskyldiga utan att någonsin själva behöva få stå till svars för sina åsikter. I sin lilla borg på SvD vill Arvidsson kunna vräka ut sig de ideologiska floskler han fått betalt för att säga, utan att riskera att bli störd av de som inte håller med honom. Död och massakrer som önskas över andra ska ses som naturligt och de som stödjer sådana vansinniga handlingar ska bemötas respekt. Brist på respekt ska bemötas med fördömanden långt värre än de som utbringats gällande användande av klusterbomber och vit fosfor i civila stadsmiljöer.

Med en sån syn på krig och död lever Arvidsson i samma märkliga underland som Demirbag-sten.

Andra bloggar: Kvalitetsbloggen Pastey Esbati Jinge Paolo Pissoffi Roya Loke

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , ,

Comments

15 Responses to “Expressen utropar religiösa förbannelser mot karikerande av dess personal”

 1. Marlene on January 26th, 2009 15:25:10

  Om jag inte haft så mycket svart & galghumor som jag har, hade jag aldrig varit vid liv.

  Haahha!haha! Jag dör! Motbilder ÄGER! :rofl: :lovestruck:

 2. Hampus Eckerman on January 26th, 2009 15:28:20

  Tackar! :dopey:

 3. Jinge on January 26th, 2009 15:45:12

  Underligt nog så tycks samma skribenter inte reagera likadant när det gäller teckningar förställande profeten. Himla konstigt…

 4. Pastey on January 26th, 2009 16:21:19

  Det här är faktiskt roligt på flera olika nivåer. På slutet blir han rasande över hela “mikrobloggsfären” erkänner sig oförmögen att länka till bilden men menar att det är ett medvetet val? Istället ägnade han sig åt att i ord beskriva den på ett jättefint sätt i sin egen text? Det är ju storartad humor.

  Och ytterligare en person ur något sorts etablissemang som nu jämför bloggarna med slagg, träsk, träck gyttja och gölar. Det är för gulligt alltsammans. :rofl:

 5. Hampus Eckerman on January 26th, 2009 16:43:03

  Jinge, skribenter på Expressen är heliga. Det är väl inte profeten? :fryingpan:

 6. Röde Condoren on January 26th, 2009 16:54:34

  “Yttrandefrihetens gyttjigaste regioner”…obetalbart.

  Undrar om man resonerade så här när Lars Hillersbergs anti-israeliska karikatyrer var i farten eller när Hans Lindström ritade sin karikatyr med den chassidiske juden som svarar “jävla antisemit” på åsikten “jag tycker inte att man ska bygga murar mellan människor”.

 7. Niklas on January 26th, 2009 17:50:50

  Vilken fin liten ryggdunkarklubb ni har här!
  jag trodde det bara var feta cigarrökande fabrikörer med arbetarklassförakt som ägnade sig åt sådant ;-)

 8. Santiago on January 26th, 2009 18:43:49

  Dilsa är en riktigt riktigt motbjudande varelse. Ohederligare debattör går fan inte att hitta. Hon försöker dölja det faktum att hon applåderat det israeliska övervåldet från början till slut genom att i en artikel låta förstå att hon tänkte gå på demonstrationen mot kriget men lämnade på grund av att det enligt henne vimlade av Hamasflaggor och antisemitiska plakat.

  Sen gick hon tydligen på stödmötet för Israel i citykyrkan inte för att applådera fosforbomberna som släppts över Gaza utan för att visa sitt “stöd för den judiska folkgruppen i Sverige”. I samma artikel hade hon dessförinnan kritiserat vissa vandaler för att inte kunna skilja mellan staten Israels agerande och judar som folk. Ett antisemitiskt snedtänk som hon alltså delar? Större motsägelse har jag fan aldrig sett. Finns det någon som helst logik i det resonemanget?

  Båda hennes artiklar gällande debatten om konflikten här i Sverige är så jävla bisarra att Alice i underlandet framstår som diskbänksrealism i jämförelse.

 9. Hampus Eckerman on January 26th, 2009 19:17:18

  Ja, Niklas, och jag trodde personer som du bara fanns på TV, fast då polkagrisfärgade och med piprensare i öronen, tjutandes “MEEEEE, MEEEE” hela tiden. Vi tycks båda ha haft fel. Clowner dyker upp som bloggtroll ibland också.

 10. Pajasen Claes Arvidsson | Svensson on January 26th, 2009 22:22:52

  [...] Forum för frihet, Esbati, Utsikt från höjden, Motbilder, Läs även andra bloggares åsikter om Islamofobi, Pajas, Claes Arvidsson, Rasism, Samhälle, [...]

 11. Ida D. on January 26th, 2009 23:53:44

  Så här säger en av mina besökare på FFF:

  “Ida, Nima säger att du börjat knarka, (aja baja) och Per på hans blogg att du är islamist… dvs en knarkande islamist. Det hänger inte ihop riktigt :), kan du inte bästema dig?
  det säger ändå något om nima & company,
  kings of contradiction”

  Så, vad ska välja..?
  Knarkare eler islamist?

  :roll:

 12. Ida D. on January 26th, 2009 23:54:54

  PS! Tack för en mycket bra artikel, Hampus.

  :rose:

 13. Alex on January 27th, 2009 17:02:56

  Jag är allmänt less på journalister, de lever kvar i en slags världsbild där de själva är sanningens apostlar och pressen demokratins främsta bastion.

  Dessa journalister är en liten priviligerad elit med en svällande självgodhet. Journalistiken anno 2009 är en ren förpackningsindustri som inte har någonting med yttrandefrihet att göra, tvärt om så fyller massmedia ungefär samma funktion som den forna tidens tortyrkammare – bara många gånger mer effektivt.

  Visst finns det en och annan journalist som är värd att hedra, som modigt avslöjar obekväma sanningar, men majoriteten är antingen får eller svin. Till typiska svin hör de genomkorkade självgoda hetsprovokatörerna på Svenska Dagbladets ledarsida…

  För att citera Afzelius:

  “Kom se på journalisterna,
  på samhällsgisslarna;
  Många av dom plottrar bort sin möjlighet.
  Ja, vad får jag för pultronerna
  som fläckar spalterna
  med byskvaller och annan harmlöshet?
  Vars enda ambitioner
  är en byline och en lön
  och ett stambord där Det Vackra Folket finns
  medan andra bryter ryggen
  i jakt på sanningar
  som skrämmer skiten ur en livrädd redaktion.
  Ja, till dom sista vill jag säga,
  innan tystnaden tar vid:
  Vi behöver folk som fattar sin mission!”

 14. violett on January 27th, 2009 23:37:21

  Det var bra skrivet Hampus!
  Men bara hunden…hm..
  Skulle det vara mindre elegant med svansen nedåt eller mellan benen !? :)

 15. Hampus Eckerman on January 28th, 2009 07:36:25

  Suck, alla är kritiker numera. :proposetoast:

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: