Lisa Abramowiczs propaganda från Svensk-Israel-information

Posted on January 27, 2009
Filed Under Israel, Palestinier, gaza, ockupation, palestina | 33 Comments

I Israel förväntas nu Benyamin Netanyahu vinna valet. Netanyahu var premiärminister i Israel mellan 1996 och 1999 och gjorde då allt för att förhindra varje möjlighet till fred med palestinierna och för att begrava Oslo-avtalet djupt under marken. Netanyahus parti Likud har nu skrivit under ett memorandun för djupare religiös fanatism genom ett sammarbete med det religiösa sionistpartiet Achi.

Netanyahu kommenterade det:

“Den religiösa sionistiska gruppen är en del av varje större sätt att leva i Israel och det är på tiden att de var en del av det styrande partiet. Det är inte längre en begränsad sektor utan en som finns närvarande i många vägar. Vi har alla sett vilken stor roll religiösa soldater spelade i den senaste kampanjen i Gaza.”

 

Samma religiösa sionister som krävde att ingen bamhärtighet skulle visas mot dess fiender och som proklamerade att ingen av den mark som enligt bibeln ansågs tillhöra Israel någonsin fick ges upp. “Grymhet” är ibland en “bra egenskap” förkunnade den israeliska arméns rabbinat.

Netanyahu passade också på att förkunna att de olagliga bosättningarna för att annektera palestinsk mark skulle fortsätta växa och därmed omöjliggöra varje möjlighet till fred.

Samtidigt förklarade USA:s tidigare president Jimmy Carter att en fred inte går att uppnå utan Hamas samt att de höll den vapenvila som Israel sedmera bröt.

* * *

I DN skriver Lisa Bjurwald med sedvanlig okunnighet:

“Liksom på medeltiden ryktas det i Mellanöstern att judar skulle ha förgiftat brunnar.”

 

Ja, det “ryktas” så. I den israeliska tidningen Haaretz och i BBC. Det handlar om några flera år gamla händelser då religiösa bosättare försökte driva bort palestinier genom att förstöra deras brunnar och ingen har heller skrivit om det på flera år. Varför dra upp det nu och försöka påstå att det har något med antisemitism att göra? Självklart för att Bjurwald tycker att händelserna i Gaza fått för mycket uttrymme och hellre vill diskutera den krympande antisemitismen.

I SvD visar Lisa Abramowicz att hela hennes historieskrivning om Mellanöstern faktiskt bygger på bibeln!

“Judéen är oupplösligt förbundet med det judiska folket. Där började judisk historia för 4000 år sedan. Genom årtusendena har det alltid funnits judar i landet och de har hela tiden sökt återinvandra dit. Fastän landet erövrades av främmande härskare uppnådde inget annat folk oberoende där.”

Vad är det där för dumheter? Hon skulle lika gärna kunnat skriva Italien eller Syrien och fått lika mycket sanning. Det har aldrig funnits någon israelisk stat enligt vad som påstås i Bibeln, det har visat sig vara en ohistorisk religiös myt. Palestinierna är ättlingar till alla folkgrupper som bott där tidigare, en del judar varav många konverterade till kristendomen och senare till Islam.

Det får vara slut på de märkliga religiösa skälen som framförs om varför judar från Indonesien, Grönland och Guatemala ska ha rätt att bo på palestiniernas mark.

Abramowicz klämmer till med ytterligare av de lögner hon är så känd för:

“Förslaget gjordes efter noggrann utvärdering av FN:s UNSCOP. I förslaget togs hänsyn till demografi, att hundratusentals judiska överlevande väntade på att få komma in och att ett fungerande judiskt samhälle redan fanns. Omedelbart efter FN-beslutet attackerades judiska byar av de palestinska araberna. I maj 1948 invaderade sex arabarméer. Judarna skulle drivas i havet och någon judisk stat var det inte fråga om.”

 

Först och främst tog get inte det minsta hänsyn till demografi. Granska exempelvis den här bilden så ser ni hur små områdena var med judisk majoritet. Den judiska staten borde varit tre små enklaver mindre än dagens västbank om den ens kunnat bildas.

Sedan så hade den israeliska armén redan trätt ut långt utanför gränserna för fredsplanen då de arabiska arméerna beslöt sig för att gripa in i ett försök att förhindra de omfattande fördrivningarna som den israeliska armén startat. Israelerna ägde blott 6% av marken och beslöt sig för att fördriva palestinierna och stjäla resten av marken också. 400 byar jämnades med marken. Detta är vad de arabiska arméerna försökte förhindra. Läs mer om det här.

Sen den mest skrattretande lögnen.

“Mindre kända är de åtgärder som vidtogs av Arabförbundet som uppmanade sina medlemsländer att införa straffåtgärder mot sina judiska medborgare, med tusenåriga rötter i länderna. [...] 856000 judar flydde eller fördrevs vilket överträffar de palestinska flyktingarna med råge.”

 

Det där är rena dumheter, ett så patetiskt skämt att Abramowicz antagligen dödade flera historiker som dog i skrattanfall. En ordentlig genomgång om varför det är en total lögn att fler än 800 000 judar skulle fly eller fördrivits finns här.

Läs också Svenssons genomgång.

Och i Sverige tycker rasisterna synd om sig själva. I söndags samlades ett gäng Sverigedemokrater, islamofober, tokkristna och apartheidvänner i Malmö för att förneka de krigsbrott Israel utfört i Gaza. För dem fanns ingen ockuopation. För dem var palestinier och muslimer lägre stående varelser som inte skulle ha samma lagliga rättigheter, som inte skulle omfattas av konventioner eller mänskliga rättigheter, som inte för mörkyade och ointressanta för att omfattas av FN:s resolutioner.

Denna lilla grupp av israelapologeter försvarade rätten för Israel att fortsätta bygga ut bosättningar och stjäla mark utan att riskera någon form av motstånd. De försvarade israels medborgarrättslagar som säger att judar inte får gifta sig med icke-judar och att endast judar ska ha rätt att bli medborgare vid invandring. Det är samma gäng som en gång brukade skräna på torgen om “svartingarna” och hylla Sydafrika som en stor afrikansk framgångssaga där de svarta hölls på plats. Stödda av moderaterna och svenskt näringsliv såsom Pieter Wallenberg som inte hade mycket till övers för “svartingarna” i ANC. Men nu skränar de pro-israeliska Sverigedemokraterna om “arabister” istället för “svartingar”.

Nu tycker denna samling apartheidvänner synd om sig själva för att de inte fått vara rasistiska i fred.

Tidningar: Aftonbladet BLT SvD Dagbladet Dagen Aftonbladet Sydsvenskan SvD

Andra bloggar: Jinge Forum för Frihet Esbati

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , ,

Comments

33 Responses to “Lisa Abramowiczs propaganda från Svensk-Israel-information”

 1. Kajsa on January 27th, 2009 13:49:46

  Jag läste något RIKTIGT intressant igår kväll om att mer än 90% av dagens judar är ättlingar till judar från ett område norr om Kaspiska havet, och därmed är myten om att “återvända”, som vanligt när det gäller Israel, bara en lögn!

  Detta var till och med erkänt av flera judiska författare och historiker.. undrar varför vi svenskar och andra icke-judar vars regeringar stödjer Israel inte fått veta sånt här?!

  Ska leta fram länken och lägga ut här. Det var helt klart läsvärt eftersom man knappt får läsa sånt annars :censored: ANTISEMITISM :censored:
  Tror att det skulle vara väldigt intressant att läsa dessa judiska historikers böcker oxå, och det verkar inte vara helt omöjligt eftersom det står länkar eller titlar på böckerna i artikeln.

 2. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 14:04:00

  Omöjligt att säga hur stor andel, men Arthur Koestler skrev en bok om det kallad “Den 13:e stammen” om jag minns rätt. Handlar om Khazar-riket och konverteringen var kring 700-talet. Ingen aning om sanningshalten, men överlag tror jag nästan alla i hela Europa har både judiskt, palestinskt, grekiskt och indiskt blod om man går tillbaks 2000 år. Blir lite fånigt att använda sånt som argument.

 3. Kalle on January 27th, 2009 14:13:32

  [Irrelevant kommentar utanför ämnet borttagen. -- Hampus]

 4. amina on January 27th, 2009 14:17:32

  snacka om desperation efter erkännande och acceptans. Förstår inte hur man kan acceptera mordpolitik och förstår inte varför Pro-Israeldemostrationen på Stortoget i Malmö bar runt på endast ISRAELFLAGGOR och sedan kalla det “fredsdemostration” och en opartisk sådan när det absolut inte finns något fredligt hos Israel. Provocerande och osmaklig handling. Att vara Israel vän är att stödja deras mordpolitik

 5. Navid on January 27th, 2009 15:14:57
 6. Cosmoskitten on January 27th, 2009 16:10:51

  Kajsa:

  Uppfattningen att en stor del av Ashkenazim-judar härstammar från Khazarerna ser inte ut att ha något stöd i moderna genetikbaserade släktskapsstudier. Möjligtvis kan det finnas en svag härstamning därifrån.

  Y Chromosome Bears Witness to Story of the Jewish Diaspora, av NICHOLAS WADE
  http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9D02E0D71338F93AA35756C0A9669C8B63

  Nicholas Wade skriver bra populärvetenskap.

  Wikipedia har en ok artikel, se punkt 12.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

  How Ashkenazi Jewish are you?
  http://scienceblogs.com/gnxp/2009/01/how_ashkenazi_jewish_are_you.php

  Another paper on Ashkenazi Jewish distinctiveness
  http://dienekes.blogspot.com/2009/01/another-paper-on-ashkenazi-jewish_23.html

 7. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 17:17:06

  Det finns massor av såna där genetiska undersökningar (het potatis). En del pekar hit, en del pekar dit. Överlag ser jag det som ganska ointressant.

 8. Kajsa on January 27th, 2009 18:04:28

  Hampus:
  Anledningen till att jag tycker att det är så pass intressant är ju för att de flesta judar pratar om sig som om de vore en ras, och nåt som är ännu mera fel, att de hör till ett enda land. Det intressanta är just att det är judiska historiker som skrivit det, och kommit med de här talen (90%). Min mening var inte att använda det som argument utan det är enbart kul att få något sådant bekräftat av dessa judar. Det är lika löjligt som det argument som judarna eller Israelvänner framför när de säger att “judarna har rätt till sitt hem”.
  Det mest instressanta är dock att judarna vägrar släppa en bit mark som inte tillhört de på 2000 år, medan de tycker att det är självklart att palestinierna ska glömma sina hem efter 60 år… Förstår inte riktigt den “logiken”, eller rättare sagt rasismen :fryingpan:

 9. Kajsa on January 27th, 2009 18:08:48

  Navid:
  (från artikeln)
  “Efter att en israelisk soldat sköts till döds vid Gaza tidigare i dag har den lugna stämningen åter förbytts till en upptrappning av oroligheterna.”

  Lugn stämning? För vilka då? :|

 10. Pastey on January 27th, 2009 19:07:55

  Det är så fint att “liberaler” försvarar denna rasistiska och genom religiös fanatism styrda stat och det är så underbart att man har en egen propagandainstitution som drar ut till dess försvar i medierna. Medier som alltså inte ifrågasätter att man upplåter plats till just en propagandainstitution!?

  Språkpolisen eller korrekturläsaren i mig i farten igen: “Israelerna ägde blogg 6%…” blogg?

 11. Hampus Eckerman on January 27th, 2009 21:58:33

  Ja, visst är det bra att jag har korrekturläsare!

 12. Mats Fällman on January 27th, 2009 23:58:01

  Inom Homo Sapiens existerar inga raser. Ska man var lite teknisk så styrs rasen eller arten av vår genotyp och där är människor så lika att de otroligt små skillnader som faktiskt finns är totalt ointressanta. Vår fenotyp däremot styr mer observerbara egenskaper, som t.ex. hårfärg etc. och där kan man tala om etnicitet, dvs. en egenskap typisk för en större grupp människor. I inget av dessa fall är det korrekt att tala om en judisk ras, folk eller folkgrupp, då de fenotypa skillnaderna inom gruppen är för stora och de genotypa likheterna är universella för alla människor. Judendomen är en religion och inget annat, där utövare kallas judar och Kristendomen är en religion där utövarna kallas kristna. Andra påståenden är antingen rasism eller skrock.

 13. Hampus Eckerman on January 28th, 2009 07:37:32

  Håller inte riktigt med om etnicitet. Etnicitet är något som egentligen enbart bygger på i vilken grupp en människa känner sig hemma. Det ska inte blandas ihop på något sätt med observerbara egenskaper.

 14. Cosmoskitten on January 28th, 2009 16:04:32

  Hampus: Ett enkelt exempel är att etnicitet leder till 100% observerbara effekter om man inom en grupp praktiserar endogami. Man kan mäta i vilken grad 2 olika människor är släkt, och det går naturligtvis att utvidga sådana undersökningar till gruppnivå. Människor inom en etnisk grupp är oftast mer släkt med personer inom gruppen, än med människor utanför gruppen.

  Fällman: “är människor så lika att de otroligt små skillnader som faktiskt finns är totalt ointressanta”. Skillnaderna är inte mindre än att man kan göra undersökningar om folkvandringar, etc. (Om dessa skillnader i genotyp sedan leder till relevanta skillnader i egenskaper hos olika grupper är en annan sorts fråga, som är betydligt mycket svårare att besvara).

  Fällman, ta och läs denna artikel!:

  http://genomebiology.com/content/pdf/gb-2009-10-1-r7.pdf
  “Conclusions: Here we show that within Americans of European ancestry there is a
  perfect genetic corollary of Jewish ancestry which, in principle, would permit near
  perfect genetic inference of Ashkenazi Jewish ancestry. In fact, even subjects with a
  single Jewish grandparent can be statistically distinguished from those without Jewish
  ancestry. We also found that subjects with Jewish ancestry were slightly more
  heterozygous than the subjects with no Jewish ancestry, suggesting that the genetic
  distinction between Jews and non-Jews may be more attributable to a Near-Eastern origin
  for Jewish populations than to population bottlenecks.”

  För övrigt håller jag med Hampus om att detta är en perifer fråga för bloggen, men rätt ska vara rätt. Det är inte “Omöjligt att säga hur stor andel” av judarna som härstammar från Khazarerna. Området är nytt (ca 10 år), men det är en vetenskap som ganska snabbt blir bättre.

 15. Hampus Eckerman on January 28th, 2009 16:54:18

  Katten, etnisk tillhörighet bygger på i nuvarande definition på identifikation och inte genetik. Jag kan hålla med om att det finns något entydigt här, en del vill fortfarande hålla på de genetiska skillnaderna, men i exempelvis statsvetenskapen är det enbart personernas egna identifikation det handlar om.

  Se exempelvis Wikipedia:

  “Begreppet etnicitet är problematiskt och kan tolkas på en skala från primordialism (biologisk tillhörighet) över kulturell tillhörighet, till fullständig konstruktivism (etnicitet som blott en social konstruktion). De mest renodlade primordialisternas uppfattning av etnicitet är då något som i det närmaste kan liknas med den som rasbegreppet normalt förknippas med. Primordialister framhåller de mätbara skillnader som finns mellan olika etniciteter och den stora betydelse dessa har som sociala variabler. Å andra sidan argumenterar de mest renodlade konstruktivisterna för att etnicitet enbart är en socialt inlärd föreställning om grupptillhörighet. I postmodernistiska konstruktivistiska uppfattningar är etnicitet ett begrepp som inte behöver betyda mer än identifikation.”

  Numera är det kontruktivismens definition som är den tongivande vilket gör att man ska vara försiktig när man börjar blanda in genetik. Själv är jag exempelvis kring en sextondel jude rent “rasmässigt”, men inte ett endaste smack etniskt.

  Och när det gäller khazarerna finns det som sagt en drös undersökningar som pekar åt rakt motsatta håll. Antagligen för att det är en politiskt kontroversiell fråga.

 16. Mats Fällman on January 28th, 2009 17:38:14

  Cosmoskitten, det du syftar på i
  “Skillnaderna är inte mindre än att man kan göra undersökningar om folkvandringar, etc. (Om dessa skillnader i genotyp sedan leder till relevanta skillnader i egenskaper hos olika grupper är en annan sorts fråga, som är betydligt mycket svårare att besvara).”
  är inte alls speciellt svårt att svara på då det man spårar i syftet att säkerställa släktskap är återkommande mtDNA som inte ger någon effekt i allelerna, dvs. inga som helst skillnader i fenotyp, förutom vid mutation av mtDND som då kan leda till vissa ärftliga defekter eller sjukdomar. Min poäng är dock att det numer är vedertaget att rastänkandet är felaktigt, men diskussionen är ett utmärkt sätt att upptäcka rasister eller fanatiker.

  Definitionen av etnicitet är dock mer komplex än bara självidentifikation, bl.a. då begreppet inte bara används om sig själv utan även om andra. Språk, religion, kultur, socialt beteende och fenotypiska skillnader är också relevanta.

 17. Janne on January 29th, 2009 15:19:13

  Vad hade hänt om Hamas med flera underlåtit terrorisera Israel med raketbeskjutning? = peace?:cheerful:

 18. Hampus Eckerman on January 29th, 2009 16:00:28

  Vad som hänt? Bosättningarna hade byggts ut i utökad takt och fyllts med fler invandrare från utlandet. Mer mark hade hunnit beslagtagtas från palestinier. Och bosättningarna i Gaza hade funnits kvar.

  Det är vad som hänt.

 19. Tomas on January 30th, 2009 17:43:38

  Undrar vad som hade hänt om gazaborna hade ÖKAT raketbeskjutningen, smuggla in sprängmedel, skicka självmordsbombare etc EFTER att Israel körde ut sina bosättare och drog sig tillbaka från Gaza? Vem vet. Då kanske rent av Egypten hade öppnat sina gränser?

 20. Tomas on January 30th, 2009 17:44:39

  Skrev fel. Skulle vara. “om gazaborna inte hade ÖKAT raketbeskjutningen”…

 21. peter on January 30th, 2009 18:50:59

  Ja Hampus, motstånd kan vara nödvändigt..och det är möjligt att den strateiskt vansinniga bosättningspolitiken troligen hade fortsatt..men det har faktiskt funnits många tillfällen som tyvärr runnit Palestinierna ur händerna…t.ex. när Israel faktiskt vidtog den exceptionella åtgärden och utrymde alla vansinniga bosättningar i Gaza…
  Jag vet inte hur många miljarder kronor som pumpades in..inte minst från Sverige..det fanns alla förutsättningar att börja skapa en Palestinsk motsvat´righet till Israel..ja, ja du behöver inte skratta eller ens hånle…visst finns det exterma galningar både till höger vänster, uppåt och neråt, i Israel, och visst har det och finns det anledning att ifrågasätta många företeelser i Israel…men det är onekligen en väsentlig point att du i Israel..precis som här, kan ha en regering som du tycker är fullständigt skit..och har alla möjligheter att i princip utan begränsningar kunna få uttrycka det..
  jag känner inte så lite sympati med dig när du visar en sund skepsis till några av dina vänner som talar rasbiologiskt tungomål..
  och när vi ändå är inne på den frågan…
  under vilken historisk epok har det någonsin funnits ett land som har hetat Palestina?
  Förklara för mig varför INGET arabiskt land ger medborgarskap till någon person som är född i, har sina rötter i det som BETRAKTAS som Palestina? Det är nämligen en fråga som jag inte kan få rätsida på i mina tankar.

 22. Hampus Eckerman on January 30th, 2009 19:04:32

  Ja, Thomas, och om de växt persilja hur öronen kanske humlor börjat åka tunnelbana? Spekulationer leder sällan någon vart. Vad vi vet är att Israel fortsatte bygga ut bosättningarna, fortsatte fördriva palestinier, fortsatte blockera Gaza från mat, vatten, medicin och el samt bröt vapenvilan då inga raketer sköts alls från Hamas. Det ledde till dagens katastrof.

 23. Hampus Eckerman on January 30th, 2009 19:11:52

  Peter, rasbilogin är något som Israel lagstiftar om, ingen annan. Israel har särskilda lagar om giftermål och medborgarskap för olika raser.

  Annars är det självklart att palestinier ska ha medborgarskap i Palestina såsom världssamfundet och FN kräver i ett otal resolutioner. Se resolution 194 och 242.

  Palestina har varit känd som ort sedan romartiden, Israel däremot har enbart funnits som en liten sagoberättelse i Bibeln utan arkeologisk och historisk motsvarighet. Men visst är det kul att du så nogrannt memorerat dina talking points såsom de skickats ut från det israeliska utrikesministeriet. Att en palestinsk stat ska skapas har erkänts i FN:s resolution 181 och bekräftats i ett otal av dem sedan dess.

  Men visst har du rätt i att Gaza hade varit bättre om inte israel konsekvent bombat sönder och förstört all biståndsverksamhet som t.ex den svenskbekostade kliniken, växthusen och fabrikerna. Och allra bäst om de hävt den illegala blockaden av Gaza och släppt in mat, vatten, medicin och el.

 24. peter on January 30th, 2009 20:10:18

  [Visst är det roligt att ta bort långa uppsatser av folk som gillar att skriva massa ord utan betydelse? -- Hampus]

 25. peter on January 30th, 2009 20:44:57

  [Onödigt långt citat, 15 gånger så långt som själva kommentaren här under, från mitt inlägg borttaget. -- Hampus]

  och när du inte klarar av att argumentera emot så väljer du den enklaste vägen..plocka bort och ignorera..det var ju inga direkta påhopp eller smädelser jag gjorde mig skyldig till, men det spelar tydligen ingen roll för dig..

 26. Hampus Eckerman on January 31st, 2009 09:01:23

  Peter, när du är så korkad att du skriver kommentarer där du påstår att Israel aldrig gått in i ett erövringskrig får du räkna med att dina dumheter inte publiceras. 1948, 1956, 1967, 1982…

 27. peter on January 31st, 2009 12:24:50

  ok..jag förstår att det inte kan vara så lätt att följa alltför långa utläggningar…
  börja då med att förklara detta:
  Förklara för mig varför INGET arabiskt land ger medborgarskap till någon person som är född i, har sina rötter i det som BETRAKTAS som Palestina? Det är nämligen en fråga som jag inte kan få rätsida på i mina tankar.

 28. Hampus Eckerman on January 31st, 2009 12:38:12

  Varför ska jag förklara det? Enligt FN:s resolutioner är Israel skyldigt att låta flyktingarna återvända.

  Se FN:s resolutioner 194 och 242. Läs även FN:s resolution 429, Protokollet om flyktingarnas status , Deklarationen om de mänskliga rättigheterna (artikel 13).

  Det är därför du ska förklara för mig: Varför inte Israel låter de palestinska flyktingarna återvända trots att de är så förpliktigade enligt lagar, resolutioner och förordningar.

  Du ska också förklara för mig varför Israel inte avslutat ockupationen av Gaza, Västbanken, Shebaa-gårdarna, Östra Jerusalem och Golan-höjderna. Du ska förklara för mig varför bosättningarna inte avvecklats.

  Skriv nu en lång uppsats om detta och publicera på egen blogg.

 29. peter on January 31st, 2009 12:57:27

  Ja du har rätt, och det SKA på något sätt säkerställas möjligheten FÖR DE SOM SÅ ÖNSKAR att kunna återvända…agree..men det förklarar inte på något sätt min fråga om det historiska och nutida, (och framtida) problemet:

  varför INGET arabiskt land ger medborgarskap till någon person som är född i, har sina rötter i det som BETRAKTAS som Palestina? Det är nämligen en fråga som jag inte kan få rätsida på i mina tankar.

 30. peter on January 31st, 2009 13:05:27

  “Enligt FN:s resolutioner är Israel skyldigt att låta flyktingarna återvända.”, skriver Hampus.

  Menar du på fullt allvar att bara de som inte av någon anledning kan återvända till det land varifrån man flytt eller utvandrat ska kunna erhålla medborgarskap i det land dit de kommit… inklusive Sverige….?

 31. Hampus Eckerman on January 31st, 2009 13:20:39

  Peter, är du full? Jag menar att om man fördrivs från ett land där man är medborgare och äger marken har man också rätt till att återvända. Om Sverige fördrivit människor och tvingat dem utomlands har de självklart rätt att återvända.

  Kan du ge några exempel på när Sverige skulle gjort detta eller ordbajsar du bara?

  Och varför denna galna formulering om “betraktas som Palestina”. Namnet är irrelevant. Om en person fördrivits från sin mark som idag är Israel har de rätt att återvända till Israel. Om en person har fördrivits från sin mark i Västbanken har de rätt att återvända dit. Israel kan givetvis förhandla om att ge kompensation på annat sätt, men rätten finns där och har stöd i internationell lag.

  Om du anser att Israel inte ska följa internationell lag, Geneve-konventionen och FN:s resolutioner så säg det istället för att komma med halvkväden.

 32. peter on January 31st, 2009 13:36:30

  [ Spammande om irrelevanta frågaställningar borttagna. -- Hampus]

 33. Kajsa on January 31st, 2009 16:51:57

  Peter:
  Anledningen till att palestinier inte får medborgarskap i arabiska länder är att man anser att de har rätt till sitt land Palestina, och att de KOMMER ATT ÅTERVÄNDA: Förr eller senare. Och om de skulle få medborgarskap i de andra arabiska länderna så kanske det blir för “bekvämt” där, de kanske glömmer bort sin kamp osv… Du ser det som ett problem, och ja, det är väl ett problem, för Israel. :)

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: