“God smak är en dygd, men inget som ska få styra yttrandefriheten”

Posted on January 28, 2009
Filed Under Israel, dilsa demirbag-sten, karikatyrer | 13 Comments

För Corren skriver Dilsa Demirbag-Sten:

“God smak kan man bara önska sig av andra, medan man kan kräva av andra att hålla sig inom lagens ramar. De svenska lagarna rörande yttrandefrihet är liberala och det är högt i tak. Vilket är önskvärt! Annars hade vi lämnats ut till personliga och inte alltid konstruktiva krafters bedömande och kränkbarhet. Erfarenheterna från Muhammedkarikatyrerna bekräftade att god smak är en dygd men inget som ska få styra yttrandefriheten.”

 

Demirbag-Sten gör också i Expressen tydligt att man ska publicera karikatyrer, även om de kan såra folk:

“I förra veckan skrev jag på Expressens kultursida och uppmanade svenska redaktörer att publicera Muhammed-bilderna till stöd för sina danska kolleger. Till de fundamentalistiska grupper som kräver inskränkningar av demokratiska länders yttrandefrihet måste svaret vara tydligt: vi tolererar inte en avdemokratisering av det liberala samhället.”

 

Eftersom Demirbag-Sten nu i Expressens ögon tycks lika helig som Muhammed är det därför en självklarhet att publicera karikatyren på henne igen. Vi tolererar inte en avdemokratisering av det liberala samhället. God smak är en dygd, men inget som ska få styra yttrandefriheten.

P.S. Teckningen gällande Demirbag-Sten handlar naturligtvis om hur hon samtidigt som hon sitter i styrelsen för Röda Korset gått på stödmanifestationer för Israel och därmed gett godkännande av bombning av skolor, ambulanser, sjukhus och FN:s högkvarter.

P.P.S. Nu har vi sett upprördheten Expressen visar över en karikatyr. Var är nu upprördheten över de personer som gått på stödmanifestationer för Israel när landet bombat sjukhus och skolor med vit fosfor?

Tidningar: SvD Dagen SvD SvD SvD Aftonbladet

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , ,

Comments

13 Responses to ““God smak är en dygd, men inget som ska få styra yttrandefriheten””

 1. stjopa on January 28th, 2009 09:31:16

  Din blogg droppar av israelfientlighet. En liten fråga: Tycker du att Israel har en rätt att existera överhuvudtaget?
  PS: Tack för det lilla numret i streckkoden. Då vet jag vad ska hålla utskick efter för att – köpa.

 2. Gaza och antisemitism | Svensson on January 28th, 2009 10:33:54

  [...] Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Jinge, Esbati, Motbilder, Borgarmedia: Dagen1, 2, 3, SDS, Läs även andra bloggares åsikter om Antisemitism, Dilsa [...]

 3. Hampus Eckerman on January 28th, 2009 10:53:23

  Det beror på hur man definierar “rätt”. Ingen historisk rätt finns till marken, det är självklart alla överens om. Den är stulen.

  Annars håller jag på FN:s resolutioner, dvs rätten för en israelisk stat att existera inom 1967 års gränser. Allt därutöver saknar all rätt.

  Sen kommer extrema israelfanatiker som du redan lägga alla pengar du någonsin kan komma över på israelvaror, så vem bryr sig om ditt tramsande? Hela din sida är ju bara fylld av ett religilöst dyrkande av Israel och en glädje över att ha få demonstrerat med Sverigedemokraterna för apartheidstatens rätt att försvara sin ockupation.

 4. Anna-Karin on January 28th, 2009 11:56:50

  Tack stjopa,
  Jag hade inte sett det där med streckkoden men nu vet jag vad jag inte skall köpa.

  Lite orolig var jag tvungen att kuta ut i köket och kolla mina nyinköpta avokados. Lättad kan jag konstatera att dom kommer från 734 = Spanien. Men när jag nu googlar ämnet så får jag se att affärerna ljuger för att få oss att handla israeliskt ändå:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2347135.svd

 5. Marlene on January 28th, 2009 15:53:02

  Det hade varit en god sak från Sveriges regering om man kunde skrota handelsavtalen med Israel!
  Carl Bildt skriver på sin blogg:

  “Att vänsterpartiet mest talar om att fördöma Israel än starkare och andra om att fördöma främst Hamas tillhör den allmänna bilden – liksom att socialdemokraterna nog huggit lite i sten med tankar om att säga upp handelsavtal med Israel”

 6. B. Berg on January 28th, 2009 15:57:51

  Den slaviska undergivenheten som ett hundratal Israel fanatiker känner mot occupanternas förlovade land är både patetiskt och skrämmande. Skulle några ha tillbett de nazistiska idealen på motsvarnade sätt så skulle dom ha blivit jagad ut ur landet. De som hävdar att judarna har någon som helst rätt till Palestina är antingen historielösa eller ej läskunninga. Det är en rå och oförfalskad brutalitet som styr detta folk. Minnesdagen igår säges vara nödvändig för att det inte skall återupprepas. Men Israelerna gör detta varje dag!

 7. Hampus Eckerman on January 28th, 2009 15:58:23

  Nå, Carl Bildt ville ju ha handel med Sydafrika också. Det svarta gänget brukar inte förneka sig.

 8. Ida D. on January 29th, 2009 00:07:04

  Jo, Hampus, allt detta säger Dilsa, samtidigt som hennes express-vänner vägrar att publicera bild som de själva blev irriterade på. De valde att använda mimik istället, för att förklara bilden.
  Trots detta, säger Björn Wiman att de inte vill hindra yttrandefrihet.

  :muted:

 9. danpark on February 8th, 2009 11:54:42

  Jag ser inga qaSSam raketer på bilden.

 10. Hampus Eckerman on February 8th, 2009 14:25:32

  Dessutom finns inte Per Ahlmark, något näbbdjur, den drägglande dånfinken från Traal, bosättarna i Hebron eller kinas premiärminister med på bilden.

  Jag är övertygad om att du, om du tänker efter riktigt duktigt, kan komma på ännu fler saker som inte finns med.

 11. Anselm on February 8th, 2009 15:14:52

  Jag trodde ett tag att jag var med på bilden, men nu ser jag att det är en svamp! Fan!
  Dessutom hittar jag inget intelligent på danparks blogg….

 12. Daniel A on February 9th, 2009 11:59:51

  Var är per Ahlmark egentligen?
  Kan man inte dra fram honom att säga några ord om situationen i mellanöstern? :roll:

 13. Hampus Eckerman on February 9th, 2009 15:03:48

  Han fick en hjärnblödning om jag minns rätt och sen dess har jag bara sett en enda krönika i DN av honom. Vissa skamliga och otäcka typer menar att han haft hjärnblödning konstant i 40 år och jag kan bara hålla med dem.

  Fast det är med Ahlmark som med Kim Jong-Il, ingen vill erkänna att han skulle vara sjuk.

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: