Israel förvägrar palestinierna mat, medicin och skolböcker

Posted on January 29, 2009
Filed Under Israel, Palestinier, gaza, ockupation, palestina | 6 Comments

Dr. Sami Mushasa på UNRWA berättar att FN var ett medvetet och planerat mål för Israel under Gaza-bombningarna. Just nu blockerar Israel byggnadsmateriel för 110 miljoner dollar och vägrar också att släppa fram 250 000 skolböcker.

Amos Gilad, på det israeliska försvarsministeriet, menar att Egypten har utropat den folkvalda Hamas-regeringen till en “nationell fiende” om man ska tro israeliska Haaretz. Egypten gör också vad de kan för att förhindra att ett iranskt fartyg med mat och medicin ska nå fram till palestinierna. Stora mängder lastbilar med förnödenheter släpps heller inte vidare. Frankrike i sin tur har valt att inte skicka hjälp till palestinierna utan istället att förstärka blockaden. Ismail Haniyeh, ledare för Hamas, sa:

“Vi hade förväntat oss att Franrike, vars motto är “frihet, jämlikhet, broderskap”, skulle skicka sjukhusskepp för att behandla barnen som brändes av förbjudna vapen eller sätta upp en humanitär tunnel… snarare än att skicka marinskepp för att förstärka blockaden.”

 

Egypten har protesterat mot kolonialmakternas försök att patrullera dess farvatten.

BBC, Biased Broadcast Corporation, försöker fortfarande hindra hjälp från att samlas in till palestinierna. Orsaken till att BBC vägrar sända hjälporganisationernas vädjningar om hjälp tycks nu vara BBC-chefen Mark Thompsons egen kärlek till Israel. The Independent skrev år 2005 om hur Thompson åkte till Israel för att diskutera med krigsförbrytaren och premiärministern Ariel “Beiruts Slaktare” Sharon om hur sändningarna skulle bli mer acceptabla för Israel:

“Inte många vet det, men Mark är en djupt religiös man. Han är katolik, men hans fru är judisk och han sätter ett långt större värde på den Israeliska kampen än några av hans tidigare föregångare.”

 

Thompson var den som helt själv fattade beslut om att inga hjälporganisationers vädjanden skulle få sändas på BBC. Genom sändningar i andra kanaler har det ändå dragits in en miljon pund – på ett dygn. En fördubbling mot vad samlats ihop innan.


Kompilering av nyhetsinslag om Gaza

Det enda Tony Blair lyckats åstadkomma under sin tid som sändebud till Mellanöstern är arbetet på en ny avloppsreningsanläggning i Gaza. Israeliska bomber har nu skjutit upp arbetet i två månader och tillfogat skador på 200 000 dollar.

Enligt Röda Korset saknas fortfarande 115 personer efter de israeliska attackerna. De kan vara begravda under hus eller ligga sårade utan att ha kunnat meddela sig till sina familjer. Av de över 1300 personer som dödades av israeliska attacker sägs nu 250 av dem ha tillhört Hamas miliser.

Det religiösa partiet Shas har tidigare krävt att alla araber ska utrotas. Haaretz citerade dess tidigare ledare Rabbi Ovadia Yosef, en av Israels mest populära religiösa ledare:

“Det är förbjudet att vara bamhärtig mot dem. Ni måste skicka missiler mot dem och utrota dem. De är onda och förbannade.”

 

Nu har Shas beslutat sig för att stödja Benyamin Netanyahu som premiärministerkandidat. Uppenbarligen är det han som kan sköta utrotandet bäst.

P.S. Läs också Alliansfritt Sverige om hur kristdemokraten Annelie Enochson anser vi ska belöna Israels ihjälbombning av palestinierna genom att som enda land i världen erkänna deras ockupation av Jerusalem.

P.P.S. Läs också Jinges och Anna Westers artikel i Expressen om hur antisemitismen återigen används som vapen för att tysta Israel-kritik.


Dokumentär om ockupationens landskap

Tidningar: ETC SvD Dagen Dagen Dagen Dagen Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan SvD Dagen DN DN Sydsvenskan Aftonbladet

Andra bloggar: Paolo Pissoffi Esbati Jinge Svensson Bulten i Bo Forum för Frihet Anna Wester

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , ,

Comments

6 Responses to “Israel förvägrar palestinierna mat, medicin och skolböcker”

 1. Ali Esbati on January 29th, 2009 11:47:09

  Amos Gilad är (i alla fall inte än…) på egyptiska försvarsministeriet. Han är Israels kontaktperson/chefsförhandlare gentemot Egypten.

 2. Övergreppen mot diplomaterna värre än tidigare rapporterat | Svensson on January 29th, 2009 12:06:10

  [...] Senaste länkar Äntligen ett pälsfritt södermalmIsrael förvägrar palestinierna mat, medicin och skolböckerIsraelisk militär sköt mot diplomater.Socialtjänsten Lika dålig som alla andra!Att använda [...]

 3. Hampus Eckerman on January 29th, 2009 12:46:51

  Tack, Ali, rättar. Jag har sagt hur glad jag är över mina korrekturläsare tidigare, va? :dopey:

 4. Eppe on January 29th, 2009 15:09:45

  Apropos : Hamas & Co. (Iran) förvägrar Israel rätten till eksistens..

 5. Hampus Eckerman on January 29th, 2009 16:01:37

  Så intressant att du säger det samma dag som Hamas återupprepat sitt erbjudande om att erkänna Israel enligt 1967 års gränser:

  http://www.thenews.com.pk/daily_detail.asp?id=159644

 6. Susz on January 29th, 2009 17:13:57

  Ang. Taktiken att tysta ned människorättsaktivister
  i dagens artikel i Expressen- så kan jag till fullo hålla med att så är strategin ! Har själv varit med om och det harmoniserar på pricken vad “nazister ”
  och SD satt i system i bloggvärlden- och olika forum på nätet. Däribland AB:s öppna forum.
  Fruktansvärt- men såå viktigt att omvärlden har kännedom om det- så vi som jobbar för barnens rätt/ mänskliga rättigheter oavsett etnicitet inte låter oss tystas ned.
  Det är en risk- att ge extremister den totala makten.
  Personligen anser jag den taktiken värre än Hitlers! Att rida på människors helvete på jorden- både då och nu- i syfte att själva vinna röster.

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: