Israeliska soldater: “Krig, inte kärlek”

Posted on January 29, 2009
Filed Under Israel, Palestinier, gaza, ockupation, palestina | 5 Comments

Venezuela förklarade sig idag vara “hedrat” över att Israel valt att utvisa dess ambassadör. Landets utrikesminister Nicolas Maduro förklarade:

“Svaret från staten Israel är svagt, sent och i vilket fall är det hedrande för oss. Vi är stolta över att den israeliska stat som existerar idag, ledd av dessa brottslingar, fattade detta beslut.”

 

Frankrike har i sin tur kallat till sig den israeliska ambassadören i Paris och krävt en förklaring över varför dess diplomater blockerats från att lämna Gaza och sedan utsatts för “varningsskott”. Även svenska diplomater hindrades från att lämna Gaza.

Israel ljög också och sa att en av deras flygattacker mot Gaza, under vad de själva påstått är en vapenvila, riktades mot en depå för vapentillverkning. Hade detta varit sant hade självklart platsen bombats redan under de flera veckor långa attackerna mot Gaza.

En av de skolor som attackerades av Israel var den amerikanska skolan som jämnades vid marken. Scholasticide eller skolmord har den israeliska politiken om att utplåna palestinas undervisningssystem kallats. Böcker, datorer, konst- och vetenskapsutrustning krossades under byggnaden. Efter att byggnaden bombats körde israeliska stridsvagnar och bulldozers sönder utomhus gymmet och basketplanen. Detta var innan den största pro-västliga symbolen i Gaza och lärde ut enligt amerikansk undervisningsplan.

Gazas enda museum har också skadats i attackerna. Romerska och byzantiska krukor har krossats tillsammans med amforor. Muséets konferensrum drabbades av en direktträff. Sju stycken människorättsgrupper har också anklagat Israel för den omänskliga behandling de utsatt tillfångatagna palestinier för. Fångarna har hållts instängda i tre meter djupa hål i marken, ofta handklovade och med ögonbindlar, direkt utsatta för vädret. Varken mat, vatten, filtar eller toalettbeskök har tillåtits. Även minderåriga har hållts tillfångatagna på detta vis.

På ett av de hus som israeliska soldater ockuperade i Gaza har de lämnat stora mängder klotter: “Araber måste dö”, “Krig, inte kärlek”, “En nere, 999 999 kvar”. På en gravsten klottrades “Araber 1948 – 2009″.

Enligt en ny rapport från “Fred Nu” rörelsen i Israel ökade bosättningstakten med 60% på Västbanken. Detta var belöningen de snälla, moderata palestinierna fick där för att de inte gjort motstånd mot Israel. 1 257 nya byggnader uppfördes i de bosättningar Israel kallar “lagliga” och ytterligare 261 i de “olagliga”. 40% av de nya byggnaderna ligger utanför apartheidmuren.

Khaled Meshaal, en av Hamas ledare, återupprepade erbjudandet om att erkänna Israel som stat enligt 1967 års gränser.

Och IAEA:s chef Mohamed Elbaradei har vägrat låta sig intervjuas av BBC eftersom kanalen för att blidka Israel vägrar sända hjälporganisationers vädjan om nödhjälp.

P.S. Läs också Bulten i Bo:s och Paolo Pissoffis genomgångar av ännu en undermålig undersökning om muslimer som gjorts för att få de svaren beställaren velat ha.

P.P.S. Och missa absolut inte Klas Sandbergs “Hasbara: En propagandaoffensiv kollapsar”.


Norman Finkelstein besvarar frågor om konflikten i Gaza

Tidningar: SvD, SvD

Andra bloggar: Politikerbloggen, Esbati

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , ,

Comments

5 Responses to “Israeliska soldater: “Krig, inte kärlek””

 1. Eric on January 30th, 2009 00:39:29

  Kolla in detta från Davos. Turkiets premiärminister lämnar mötet i ilska över.. Ja, se själva:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/davos/7859417.stm

 2. vladi on January 30th, 2009 21:11:53

  Hampus-
  Jag kan citera, bara för att lägga till en motsägelse mellan pragmatism och verklighet (pragmatism från shimon Peres sida, verklighet från soldaternas sida), vad Shimon Peres sade på det här Davos mötet som Eric ovan pratar om.

  Han sa följande:”Vår val är fred, men vi tilläts inte välja det. Israel vill inte döda någon, vi bryr oss om barnen, men om de lägger bomber på dagisar och milisen gömmer sig i olika hem så har vi inget annat val”

  Så om vi ska tro Peres (det gör ingen vettig människa) så har de Israeliska soldaterna som mördat och som du säger klottrade “Araber måste dö”, “Krig, inte kärlek”, “En nere, 999 999 kvar” och “Araber 1948 – 2009? fått det hela om bakfoten. De vill ju bara de palestinska barnens väl.

 3. Hampus Eckerman on January 31st, 2009 08:42:29

  “Pragmatism” är ju naturligtvis relativt. Shimon Peres var den som pragmatiskt antog att det skulle behövas ett krig för att få honom vald 1996. Därför startade han den militära kampanjen “Vredens Druvor” där 1 100 luftangrepp gjordes mot Libanon, inklusive ett bombardemang av FN:s postering i Qana där 118 civila dog.

  “Pragmatiskt” i hans ögon, men i samma linje som klottret om att “Araber måste dö”.

 4. Ariel on January 31st, 2009 11:43:20

  [Borttagna rasistiska citat av Golda Meir. Här ett några mer passande citat från henne:

  "There was no such thing as Palestinians (...). It was not as though there was a Palestinian people in Palestine considering itself as a people and we came and threw them out and took their country away from them. They did not exist."

  Från The Sunday Times (Londres), June 15, 1969.

  Roligt annars att tyskar (IP 93.135.9.16) hittat till min blogg och börjar klistra in rasistcitat. -- Hampus]

 5. Motvallsbloggen » Norman Finkelstein om Israels rädsla för fred on February 1st, 2009 02:13:08

  [...] – Norman Finkelsteins hemsida – Israeliska soldater: “Krig, inte kärlek”, Motbilder (Tack för spåret.) – Klas Sandbergs utmärkta blogginlägg om Israels propagandakampanj inför [...]

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: