Israel oskadliggör Hamas viktigaste vapen: Vaniljglassen

Posted on January 30, 2009
Filed Under Israel, Palestinier, gaza, ockupation, palestina | 11 Comments

Israeliska Ynet News skriver om hur Israel samlat ihop voluntärer som ska skriva på bloggar, sociala nätverk, vid youtube-videos och omröstningar för att ge intrycket att Israel har ett större stöd än det verkligen har:

“Ministeriet förvånades över den massiva responsen de fick över ansträndningen. Mer än 1000 intresserade sökanden kontaktade dem, varav 350 rysktalande, 250 engelsktalande, 150 spansktalande, 100 fransktalande och 50 tysktalande.

Ett område av andra europeiska länder finns också representerade bland voluntärerna: Portugisiska, svenska, holländska, italienska, rumänska, ungerska, polska, grekiska, bulgariska och danska. Persiska, turkiska och arabisktalande judar erbjöd också sina tjänster.”

 

Ynet News fortsätter:

“Immigrationesministeriet vidarebefodrar voluntärernas detaljer till utrikesministeriet som informerar dem via epost och ger dem updaterat material på situationen, inklusive videoklipp som kan hjälpa dem på fältet.
[...]
Varje gång ministeriet identifierar en anti-israelisk trend på en utrikestalande blog, nyhetssida eller hemsida kommer det att skicka ut ett meddelande till voluntärerna om att överskölja sidan med pro-israeliska åsikter.”

 

Så när någon skriver positivt om Israel på er blogg kan det vara någon som är ansluten till den israeliska staten och har färdigskrivna talking points och argument som de vill använda sig av. Och nog förklarar det länkarna till alla taffliga Youtube-videos som nu sprids.

Enligt Noam Kats, på utrikesministeriets PR-enhet, ska dessa voluntärer vara aktiverade inte bara under konflikter utan även vid vanliga tillfällen.


Turkiets premiärminster går av scenen i Davos efter att Israel försvarat barnamördandet

* * *

Den avgående premiärministern Ehud Olert har erbjudit palestinierna kontroll över delar av Östra Jerusalem samt att evakuera 60 000 bosättare. Det är givetvis enbart frågan om en PR-kupp för att hans tid vid makten ska se bättre ut i historieböckerna. Både Tzipi Livni och Benyamin Netanyahu som är de främsta konkurrenterna om premiärministerposten inför det israeliska valet om två veckor har förklarat att de inte är bundna av något avtal från Olmert.

I Spanien har en domstol börjat undersöka om Israel var inblandade i krigsförbrytelser redan vid en bombattack mot Gaza år 2002. Då dödades 15 människor varav nio barn och en tillhörande Hamas.

Hamas har erbjudit en lång vapenvila som ska vara så länge som Gaza:s gränser hålls öppna. Samtidigt sa George Mitchell, USA:s sändebud till regionen, att gränserna borde öppnas för att minska smugglingen. Än så länge är tunnlarna enda sättet för förnödenheter att nå Gaza.

FN försöker samla ihop över 600 miljoner dollar till palestinierna. Även Israel borde skänka pengar säger FN:s generalsekreterare. I Egypten står dock två lastbilar med förnödenheter som den egyptiska staten vägrar att släppa in till Gaza.

Bland Israels mål i Gaza fanns en glassfabrik samt fabriker för möbler och kex. 230 fabriker förintades och 50 skolor och 23 moskéer skadades.

The Independent skriver om hur israeliska soldater tvingade palestinier att agera som mänskliga sköldar under kriget mot Gaza.

P.S. Missa inte Forum för Frihets senaste karikatyr.


Den vädjan om nödhjälp som BBC (Biased Broadcast Corporation) vägrar sända

Tidningar: Dagen Sydsvenskan Sydsvenskan DN SvD Sydsvenskan Sydsvenskan

Andra bloggar: Svensson Esbati Queen of Light Steve Lando Veckobladet Dessa Mina Minsta Bröder Björnbrum

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , ,

Comments

11 Responses to “Israel oskadliggör Hamas viktigaste vapen: Vaniljglassen”

 1. Anna-Karin on January 30th, 2009 13:32:18

  Vem vet, de otäcka terroristerna kanske skulle börjat skjuta vaniljglass över israelerna, i händelse att kulorna tog slut. :scared:

 2. Hampus Eckerman on January 30th, 2009 13:43:11

  Fruktansvärt, någon kan ju vara allergisk! :gasp:

 3. Kurt on January 30th, 2009 14:16:40

  Den här historien om de israeliska växthusen som övergavs, när de lämnade Gaza har ju dykt upp på väldigt många olika ställen. Det vorde väl bra om någon kunde registrera sig för propagandamaterialet och tala om vad det är för “sanningar” de vill sprida.

 4. Anselm on January 30th, 2009 14:58:02

  Du är ju vad du äter, den hysteriska och gapiga bantarkärringen på TV3 kan nog inte bli gladare! Hon samlar nog in till en groddfabrik åt terroristerna. Visa av händelserna i Irak under Bush-besöket borde man väl bombat skofabriker istället?

 5. Hampus Eckerman on January 30th, 2009 15:49:20

  Kurt, de där växhusen har redan konstaterats vara propaganda många gånger. Växthusnäringen i Gaza är i princip helt uppbyggd med pengar från världsbanken. En del växthus användes i bosättningarna, men hälften av dem förstördes av israeliska bosättare:

  http://www.nytimes.com/2005/07/15/international/middleeast/15mideast.html?_r=1

  De som blev kvar köptes från bosättarna med hjälp av investeringar från utlandet, bl.a FN och EU:

  http://articles.latimes.com/2005/aug/13/world/fg-greenhouses13

  Sedan dess har Israel stängt av vattnet till alla växthus för att försäkra sig om att skörden ska torka ut:

  http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=46011

  Så det är självklart bara trams från propagandisterna.

 6. peter on January 30th, 2009 16:51:49

  Hampus Eckerman skriver:
  “Och i Sverige tycker rasisterna synd om sig själva. I söndags samlades ett gäng Sverigedemokrater, islamofober, tokkristna och apartheidvänner i Malmö för att förneka de krigsbrott Israel utfört i Gaza. För dem fanns ingen ockuopation. För dem var palestinier och muslimer lägre stående varelser som inte skulle ha samma lagliga rättigheter, som inte skulle omfattas av konventioner eller mänskliga rättigheter, som inte för mörkyade och ointressanta för att omfattas av FN:s resolutioner.”

  1. gå in på bambuser.com/channel/jfm
  och lyssna på talen från manifestationen…ja du kan pasa på att lyssna på talen från ceremonien på Förintelsens minnesdag också…inga åsikter av det slaget som du häcklar om framförs där..

  2. När det gäller Sverigedemokraterna så är de ungefär lika goda vänner till judarna som vad radikala muslimer är till dig. Vi / du står näst i tur när väl muslimerna / judarna är ute ur bilden..gör dig inga illusioner om något annat..det gör i alla fall inte jag..
  Sverigedemokraterna hade nog gärna sett oss alla muslimer, judar och “vänstern”..långt bort…

 7. Hampus Eckerman on January 30th, 2009 17:27:00

  Peter, kommentaren är skriven till helt fel inlägg. Du skulle ha kommenterat här:

  http://motbilder.se/2009/01/27/lisa-abramowicz-propaganda-fran-svensk-israel-information/

  De filmer du hänvisar till är filmade av några av stollarna på pro-mord demonstrationen och har ivrigt propagerats för av Sverigedemokrater på nätet. De kommer självklart enbart visa det som ska få dem att framstå i god dager. Som när de själva står och hejar på Hitler för att kunna filma det och anklaga motdemonstranter för att vara nazister.

  Och nej, jag hyser inga illusioner om att Sverigedemokrater skulle vara pro-judiska. De är för apartheid, inget annat. Samma strategi som British National Party för, att spela på islamofobi för att få fler röster och då är Israel bara ett medel.

  Ditt uttalande om “radikala muslimer” kan dock betyda vad sjutton som helst så jag väljer att ignorera det.

 8. Against Occupation on January 30th, 2009 17:42:03

  Hyckleri på högnivå:

  Aljazeera rapporterade idag att en egyptisk företag leveraret mat till den Israeliska armén under kriget i Gaza.

  Mat till den Israeliska mordmaskinen fick passera Rafah medan Egypten vägrade släppa fram medicinskt och annat bistånd palestinier.

  Fan va förbannat man blir.

  Här har ni länken (på arabiska men använd översättningstjänster om ni vill):

  http://www.aljazeera.net/NR/exeres/AA9793FE-E45E-41EC-BA9D-493406A6C28A.htm

 9. Mansour on January 30th, 2009 22:32:39
 10. Kerstin on January 31st, 2009 01:25:11

  Det här att glassen måste förstöras känner jag igen. Det är säkert viktigt för Israel.

  När WW2 var slut och USA startade det Kalla kriget och hanselsblockaden mot Sovjet fick Väst inte sälja BH:ar och kammar ex. till Sovjet för att sådant kunde tänkas uppmuntra kvinnor i Sovjetisk krigsindustri – läste jag för eoner sedan.

  Glassen i Gaza kan ju förstås uppmuntra stenkastande palestina småpojkar!

 11. Gregor on January 31st, 2009 23:07:30

  Israeler hörde ordet _glassbomb_ och genast slängde riktiga sådana…

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: