Mossad brukar använda andra länders pass

Posted on February 18, 2010
Filed Under Israel, mossad | 1 Comment

I tidningarna blossar det nu upp en stor skandal där den israeliska säkerhetstjänsten Mossad använt pass för brittiska invånare när de mördat en av Hamas ledare i Dubai (se filmen hos DN). Det enda nya är att passen numera är brittiska.

2004 införde Nya Zealand diplomatiska sanktioner mot Israel efter att två agenter gripits för passbedrägerier i landet. De satte upp en falsk adress för det offer vars fördelsecertifikat de använde vid passansökan. De avslöjades när den man som skulle hämta ut passet hade en amerikansk dialekt trots att han enligt uppgift aldrig skulle ha varit utomlands. ZevBarkan, Mossad-agenten som kom undan, hade tidigare jobbat på israels ambassader i Wien och Bryssel. Han har senare siktats i Nord-Korea av alla ställen – då efter att ha använts ett kanadensiskt pass. Enligt Nya Zealändska SCOOP var han i Nord-Korea för att hjälpa med bygget av en “säkerhetsmur” för att hålla befolkningen instängd.

Sydney Morning Herald citerar en hjälparbetare som beskrev honom så här:

“Han åker till Laos, Kambodja, Burma och Thailand och arbetar med gäng som rånar turister på deras värdesaker och pass. Barkan är mest intresserad av passen och det har funnits ett antal australiensiska pass.”

 

Australiensiska, Nya Zealändska och Kanadensiska pass är extra eftertraktade eftersom länderna är engelskspråkiga och innehavaren inte behöver visum till de flesta länderna.

I samband med NYa Zealand-affären avslöjades att det inte var första gången som mossad använt sig av nya zealändska pass.

1997 greps flera mossad-agenter i Jordanien efter att ha försökt mörda Hamas-ledaren Khalid Meshal. Uppenbarligen hade de förläst sig på Shakespear eftersom mordmetoden var att hälla gift i örat på Meshal, något som inte försökts sedan Hamlets far dödades med den metoden. Mossad-agenterna misslyckades och greps. Det visade sig då att de använt sig av kanadensiska pass.


Mossad-agenterna som nu efterspanas av Dubai
 

Bloggare: Svensson, Jinge och Annarkia om mossads dödspatrull

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , , ,

Comments

One Response to “Mossad brukar använda andra länders pass”

 1. Jinges Web och Fotoblogg » Medan horbockarna frodas… on February 19th, 2010 14:25:44

  [...] Mossad, EU, Dubai, Palestinier, Mellanöstern Läs oxo lindahl anna annarkia k&å lasse loke motbilder röda-m scaber anders dn 12 svd12 ab1 t Etiketter:Dubai, EU, Israel, Jerusalem, Mahmoud Abbas, [...]

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: