“CUF: McDonalds gör rätt”

Posted on May 16, 2010
Filed Under Facket, Uncategorized, centerpartiet | 16 Comments

Hamburgerjätten McDonalds tvingar regelbundet ungdomar att arbeta gratis och “det är helt jävla rätt”, säger Centerpartiets ungdomsförbunds (CUF) ordförande Magnus Andersson. “Ungdomar är ett jädra skämt och de ska ha sänkta löner”.

McDonalds har haft som vana att låta ungdomar stämpla ut när det är lite att göra. De måste dock stanna kvar på arbetsplatsen om de ska behövas igen. Helt rätt enligt CUF som anser att det viktiga är att ungdomar ska få lägre lön. “Vi centerpartister kommer få 27% fler röster på att kräva att ungdomar ska vara kvar på arbetsplatser utan lön. Att utnyttja ungomar är en del av vår arbetsmarknadspolitik. Fuck facket 4-ever”, fortsätter Andersson.

Enligt Andersson kan de lata, dataspelsspelande ungdomar som inte vill jobba istället söka sig till CUF:s nya arbetsförmedling, Cirkusen. Där kan sätta papperspåsar eller hästhuvud på huvudet och redovisa hur inkompetenta de är. “Det är vårt bidrag till arbetslinjen”, konstaterar Andersson.

På Måndag vid 13:00 ämnar CUF arrangera en demonstration till försvar för McDonalds rätt till att lura ungdomar på deras pengar. Då möts de alla upp utanför McDonalds vid Hötorget. Iklädda clownnäsor och galaklädsel kommer de sedan göra fula grimaser och räcka långnäsa till de anställda på McDonalds. Därefter avtågar de mot Stureplan för att äta sallad och dricka sig fulla på årgångschampagne.

Se SVT:s inslag om McDonalds centerpolitik.

Bloggar om detta: Jinge, Röda Berget, Alltid Rött, Marcus Grundén

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , ,

Comments

16 Responses to ““CUF: McDonalds gör rätt””

 1. Patrick on May 17th, 2010 00:11:58

  Ja, facket ja… Vart var de under de år som detta pågått och en massa ungdomar utnyttjats? Facket behöver inte CUF för att tappa i förtroende och medlemsantal, det tycks de sköta alldeles för bra själva.

 2. Hampus Eckerman on May 17th, 2010 00:23:16

  Se SVT:s inslag så ser du var facket var. Som hjälpt till trots att de flesta McDonalds-anställda inte ens varit medlemmar. Medan CUF spottat dem i ansiktet för att de hjälpt till.

 3. Jinges Web och Fotoblogg » McDonalds fifflar och bedrar on May 17th, 2010 00:25:51

  [...] McStöld, Ohälsosam, Otjänlig, Sallad, Stölder, Svartstädning ex svd dn ab123 svt Läs oxo Hampus t Etiketter:Dokument inifrån, Fusk, Gammal mat, Hamburgare, ICA, McBluff, McDonalds, McFusk, [...]

 4. Mållgan on May 17th, 2010 03:17:19

  Och enligt CUF måste McDonalds få hjälp av staten att sänka lönerna ytterligare för ungdomar. Man talar om att antalet timanställda ökar, men på McDonalds är det fråga om minutanställda, som endast får betalt under de minuter det finns behov för dem.

 5. Anna-Karin on May 17th, 2010 05:45:49

  För att kunna få hjälp av facket krävs två saker:

  1. Att du är medlem
  2. Att du kan styrka att du inte fått den lön du skall ha.

  Enligt HRF:s ombudsmän i inslaget så brast det ofta på båda dessa punkter. Och det är ju tack vare facket som det alls finns OB-tillägg och övertidsersättning på McD, reglerat i kollektivavtal. (Sådant regleras nämligen inte i lagen.) Den som tror att företaget erbjudit sådana tillägg utifrån någon slags godhet är snudd på kriminellt naiv.

  Sen kan man ju slå fast att om vi som CUF föreslår skippar LAS och fuckar facket så lär ju dessa ungdomar få gå till dyra advokater istället för att få rätt. Samt garanterat förlora jobbet om de så mycket som piper om att de inte vill jobba gratis.

  CUF – ungdomarnas bästa vän. :liar:

 6. Nonstop on May 17th, 2010 06:46:42
 7. Olagliga metoder på McDonalds | Svensson on May 17th, 2010 06:54:53

  [...] Bloggat: Moberg, Approximation, Roger Jönsson, Badlands, Kaj Raving, Motbilder, Röda berget, Borgarmedia: AB1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om McDonalds, [...]

 8. Cissi on May 17th, 2010 09:50:47

  Jag tycker att det behövs undervisning i arbetsrätt i skolorna. Jag hade noll koll vilka rättigheter jag hade på sommarjobb och helgjobb när jag gick i gymnasiet, utan sa arbetsledaren att man skulle stämpla ut så gjorde man det. Ofta var det “du kan få gå hem en halvtimme tidigare” som om de var jättesnälla som erbjöd en det, när det i själva verket var så att de inte ville betala lön för den arbetstid som man hade inbokad. Hade man vetat att de inte fick göra så så hade man kanske kunnat ha lite mer skinn på näsan och vågat säga ifrån.

 9. Hampus Eckerman on May 17th, 2010 10:26:39

  He, bra förslag. Gå igenom alla rättigheter inför sommaren då många ska jobba.

 10. CUF – tre delar av anagrammet FUCK « Herr Klokboks Kollektion on May 17th, 2010 18:23:35

  [...] Mitt idoga försök – se nedan – att erbjuda mina tjänster för presumtiva arbetsgivare föll platt till marken därför att jag visserligen är 41 år gammal men ändå inte ännu äger en webkamera eller jobbar på McDonalds. [...]

 11. John on May 19th, 2010 07:54:09

  Välskrivet och träffsäkert som vanligt. Jag undrar om du har någon länk el dyl. till Magnus Anderssons citat? Tittade lite snabbt på CUF:s skräniga hemsida utan att hitta dessa..

 12. Kontraproduktivt « Johannes Blogg. on May 19th, 2010 15:04:19

  [...] Det är en häpnadsväckande okunnighet man visar upp. Detta medför ju nu att man som Hampus på motbilder konstaterar faktiskt borde hylla Mccdonalds, som låter ungdomar arbeta gratis. Det är en [...]

 13. Hampus Eckerman on May 21st, 2010 07:01:11

  John… Satir?

 14. John on May 21st, 2010 19:35:17

  :D Jag tog det uppenbarligen allvarligare än vad det var, men med CUF:s kampanj i åtanke samt Centers förslag om avstampsjobb (= 33% säkning av lönen mot ordinarie ingångslöner) så är jag är snarare mer förvånad att du använde dig av satir än att det var ett direkt citat från Magnus Andersson…

 15. Amanda Florin on June 1st, 2010 12:17:26

  Hej!
  Det är bra att vi kan diskutera facket och arbetsmarkanden. Men det vore ännu bättre om vi kunde göra det mer rätt fakta. De citat som redovisas i detta inlägg är som några redan uppmärksammat falska. Även om det är satir så vore det bra att inte ange det som direkta citat.
  Mvh Amanda Florin

 16. Hampus Eckerman on June 1st, 2010 12:25:06

  Amanda, jag vill inte diskutera facket med pajas i grön clownnäsa. Särskilt inte en som vill knulla facket för evigt. Konstigt att ni cirkusclowner inte kan förstå er på satir. :rasp:

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: