Islamofobin kommer från Israel

Posted on July 26, 2011
Filed Under Israel, Uncategorized, islamofobi, terrorism | 8 Comments

Den här texten började jag skriva för länge sen, men blev aldrig färdig med. Nu när den norske terroristen Anders Behring Breivik utrotat en hel politisk generation blev den plötsligt aktuell igen. Israel National News, en bosättarvänlig skrift, förklarar att Breivik “är en stark anhängare till Israel”. Själv har Breivik skrivit i sitt manifest att “låt oss slåss tillsammans med våra sionistiska bröder mot alla anti-sionister”. Vid ett annat tillfälle förklarar han att “judar som stödjer multikulturalismen idag är lika mycket ett hot mot Israel och sionismen (judisk nationalism) som de är mot oss”. Jerusalem Post torde vara den enda tidningen där ledarskribenterna förklarar att de delar Breiviks världsbild.

En av de politiska tyckare som väckt mest avsky efter terrordåden är den amerikanska högerkonservative Glenn Beck som liknade de unga AUF:arna med “Hitler Jugend”. Det är inte en slump att samme Glenn Beck nyligen varit Israel, inbjuden att tala för det israeliska parlamentet.

Breivik skickade sitt manifest till en svensk, en f.d. Sverigedemokrat som uteslöts därför att han sagt “att vita med europeiskt ursprung inte ska skaffa barn med någon med en annan hudfärg som afrikaner och asiater”. Vad är denne tidigare SD:are nu? På Kibbutz i Israel.

På israeliska forum debatteras nu huruvida norrmännen förtjänade terrordådet. Medan svenska tidningar har gjort en stor sak av Wikileaks samhöre med antisemiten Yitzhak Shamir har de helt ignorerat att Assange valde ut islamofoben och israellobbyisten Alan Dershowitz som advokat. Dershowitz är en av de som främst hetsat mot Norge: “Norge är det värsta landet i världen när det kommer till Israel och judar”.

En man är inte en ö och ideologier och handlingar föds inte i ett vakuum. Breivik var en del av den islamofobiska miljön där kärleken till Israel var en centralpunkt. Likt tidgare Sydafrika står nu Israel som symbol för ett samhälle som kämpar mot rasblandning, mot mångkultur, för ett etniskt rent samhälle där de muslimer och araber ses som ett demografiskt hot.

I texten under kommer ni se vissa namn som dyker upp igen och igen i Breiviks manifest. David Horowitz och Daniel Pipes. Båda två sponsrade av samma israelvänliga källa.

Så, minns att texten nedan enbart är ett fragmen av vad jag aldrig han avsluta. Nästan mer minnesanteckningar. Men ändå kan det finnas något värt att läsa.

* * *

I USA pågår nu en enorm kampanj mot muslimer. På pappret är orsaken att ett islamiskt center ska byggas på Manhattan, inte långt ifrån där en moské ligger idag, ungefär två block ifrån ground zero. Man kunde lätt tro att det var spontana utbrott som legat till grunden för hatet mot det islamiska centret och den islamofobi som nu vräks ut i amerikanska medier, men det handlar också om en organiserad kampanj.

En av de vidrigaste reklamkampanjerna mot den islamiska centret gjordes av lobbygruppen Center for Security Policy (CSP). Det handlar om TV-reklam till en kostnad av 4 miljoner dollar[1]. CSP är starkt knutet till det medlemmar av det republikanska partiet såsom israelvännerna Elliot Abrams, Douglas Feith och Richard Perle. Bosättarvännen[2] Abrams var en av männen bakom Iran-Contra-skandalen[3] var inblandad i statskuppförsöket mot Venezuela år 2002[4] och är nu ledande i kampanjerna för att starta krig mot Iran[[5]. Douglas Feiths far var på sin tid medlem i den judiska terroristgruppen Betar känd för sina attacker mot civila palestinier[6]. Feith själv är medlem i den pro-israeliska lobbygruppen Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA) som tillsammans med CSP drivit kampanjer för krig mot Irak, Iran, Syrien, Saudi-Arabien och Palestina[7] och är känd som mannen bakom tortyrfängelset Abu Ghraib[8] i Irak där fångar torterades och våldtogs[9]. Richard Perle, även kallad “Mörkrets Furste”[10], har tillsammans med Feith arbetat för Israels premiärminister Benyamin Netanyahu[11] och tidigare även för israeliska vapenföretag. Han var en av arkitekterna bakom Irak-kriget[12].


TV-reklamen gjord av Center for Security Policy

CSP är också de som skapat sidan StopThe911Mosque.com., vilken en enkel WHOIS-uppslagning visar:

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
  Domain Name: STOPTHE911MOSQUE.COM
   Created on: 08-Jun-10
   Expires on: 08-Jun-11
   Last Updated on: 08-Jun-10

  Administrative Contact:
   Brim, Christine brim@securefreedom.org
   Center for Security Policy
   1901 Pennsylvania Ave NW
   Suite 201
   Washington, District of Columbia 20006
   United States
   (202) 835-9077   Fax -- (202) 835-9066

En annan ledande grupp i skapandet av islamofobi och hetsandet mot det muslimska centret är websiten “Jihad Watch”. Den har skapats av israelvännen David Horowitz på “Horowitz’s Freedom Center” [sic], mest känd för att ha kallat alla palestinier för nazister[13]. Politico[1] skriver varifrån Horowitzs pengar kommer:

“Trots att det inte listas på den offentliga deklarationen för Horowitzs Freedom Center kan Politico bekräfta att lejonparten av de 920 000 dollar som betalts till Jihad Watch de senaste tre åren kommer från [Joyce] Chernick, vars make, Aubrey Chernick, har ett nettovärde på 750 miljoner dollar som ett resultat av att han sålde sitt egenskapade mjukvaruföretag till IMB år 2004 samt innehavet av hans säkerhetskonsultsfirma.”

 

Så vilka mer skänker Chernicks pengar till? Politico gör en uppföljning[14] och granskar deklarationen för deras “välgörenhetsorganisation” och hittar bl.a Center for Security Policy, The Zionist Organization of America, israeliska säkerhetstjänstens propagandaorgan MEMRI, bosättarorganisationerna American Friends of Ateret Cohanim och Central Fund of Israel, de pro-israeliska lobbygrupperna Stand With Us och CAMERA, osv (Politico har den fulla listan).

Sedan har vi Chernicks sponsrande av en uppsjö islamofobiska organisationer i USA:

Även Jerusalem Post tar upp detta[15].

[1] Politico, 4/9-2010, Latest mosque issue: The money trail

[2] The Wall Street Journal, 26/6-2009, Hillary Is Wrong About the Settlements

[3] Walsh, Lawrence E. (August 4, 1993). “Final Report of the Independent Counsel For Iran/Contra Matters Vol. I: Investigations and Prosecutions”.

[4] The Observer, 21/4-2002, Venezuela coup linked to Bush team

[5] Time, 24/5-2007, More Bad Intelligence on Iran and Iraq

[6] About.com, Terrorism Issues: Menachem Begin (Irgun Zvei Leumi)

[7] The Nation, 2/9-2002, The Men From JINSA and CSP

[8] Slate, 20/5-2004, Douglas Feith:
What has the Pentagon’s third man done wrong? Everything.

[9] Daily Telegraph, 27/5-2009, Abu Ghraib abuse photos ’show rape’

[10] Washington Post, 20/2-2009, Prince of Darkness Denies Own Existence

[11] A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm, Institute for Advanced Strategic and Political Studies, July 2006

[12] Huffington Post, 27/9-2008, Richard Perle, War Architect, Exploring Iraq Oil Deal

[13] Loonwatch, 25/2-2010, David Horowitz says Palestinians are nazis

[14] Politico – Laura Rozens blog, 4/9-2010, The Park51 money trail

[15] Jerusalem Post, 5/9-2010, Major pro-Israel giver funds ‘Jihad Watch’

Share and Enjoy:
 • Print
 • Twitter
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • Digg
 • RSS

Tags: , , ,

Comments

8 Responses to “Islamofobin kommer från Israel”

 1. Pål Eggert on July 26th, 2011 18:57:40

  Väldigt intressant inlägg. Synd att du nästan lagt ner bloggen.

 2. Hampus Eckerman on July 26th, 2011 20:08:14

  Tog helt enkelt för mycket tid med bloggen. Sparar enorm tid på länkar via Twitter istället. :P

 3. fredrik on July 26th, 2011 22:17:11

  Håller med Pål. 8)

 4. Magnus on July 31st, 2011 19:41:38

  Anders Behring Breivik i sitt manifest för terrorism skrev:
  ”So let us fight together with Israel, with our Zionist brothers against all anti-Zionists, …”

  Med massakern i Norge har sionismen åter igen visat sitt avskyvärda ansikte.

 5. Ida D. on August 8th, 2011 09:07:38

  Muslimhat är väletablerad inom olika plattformer, i en rad länder. Men det som är specifikt med Israel är att muslimhat har blivit en mycket viktig del av högerpolitiken, nästan som självklarhet. I europeiska länder ser vi muslimhatiska partier som kom in i parlament men i Israel regerar högerextremism. Och det är obehagligt att gå genom alla dessa länkar som du lägger upp då man ser att muslimhat är en stor bransch i landet samtidigt som man engagerades att marknadsföra sin bransch i en rad andra länder via olika organisationer, föreningar och lobbyster. Att uppmuntra muslimhat vidare betyder stöd till Israel, och vi ser på hemmaplan att mest kända muslimhatare är heta Israelvänner. Inte så konstigt att Sverigedemokraterna fick Israelpris. Det är ett land som utmärker sig genom att berömma och stödja all hat mot muslimer. Israels första kommentar gällande terrordöden i Norge handlade om att ”muslimer är för många” i Europa. Otroligt mycket av den här retoriken är en kopia av det som hörde man av krigsförbrytare som sitter i Haag pga folkmord på bosniska muslimer.

 6. Terry on August 9th, 2011 15:25:50

  Ja, visst kommer islamofobin ursprungligen från Israel. Synd att det inte nämns så mycket i mainstream media.

 7. Jan Wiklund on August 27th, 2011 17:43:48

  Vi kanske skulle kunna säga att det kommer muslimhat också därifrån. Men jag tror nog att europeer är kompetenta att uppamma ett litet muslimhat själva också.

  Det behövs helt enkelt en syndabock att rikta ilskan mot när människor drabbas av bubbelkapitalismens härjningar. Och då är muslimer det enda som med lite ansträngning kan fås att verka relevant. Ungefär som judehat var lämpligt förra gången sådant hände, på 20-30-talen. Det skulle liksom inte gå att skylla på inuiter eller folk som heter Johansson.

 8. Jan Wiklund on August 27th, 2011 17:47:10

  PS. Om du tycker det kräver för mycket tid att blogga kan du väl slå dig ihop med lite folk och blogga kollektivt? Som LO-bloggen, eller Gemensam? Åke Sandin kanske också har lust att bidra? Och sen finns det säkert andra som utifrån ett pacifistiskt perspektiv har lust att kommentera den globala politiken med särskilt fokus på östra Medelhavet. Third World-bloggen kanske?

Leave a Reply
:D :-) :( :o 8O :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :ashamed: :bawling: :begging: :biting: :brokenheart: :censored: :cheerful: :cutie: :dollarsign: :dopey: :faint: :fight: :gasp: :gnasher: :guilty: :headbanger: :heart: :hot: :jack: :jaded: :roger: :liar: :lovestruck: :misspeak: :muted: :no: :party: :proposetoast: :rasp: :rose: :scared: :sing: :skull: :sorry: :sour: :stop: :bomb: :weepy: :whistle: :wolf: :yes: :yuck: :zip: :zombie: :zzz: :animal: :blush: :darkside: :drool: :opera: :salute: :rofl: :spiderman: :hyper: :fryingpan: :propeller: